Christmas Eve


Vid åttatiden på julaftonsmorgon blev jag väckt för att komma och äta en riktigt julig frukost. För min del blev det saffransgröt (favorit under vintertid!) med hallon, kanel, kvarg och en mandel. Utöver den blev det en halv lussebulle, islatte och julmandariner plus det obligatorisa jordnötssmöret. Fin bordsdekoration dessutom i form av en pepparkaka med mitt namn, en halvdrucken julmust fick också vara med för att övriga familjen tyckte det "såg fint ut" haha.


Med all mat i magen så drog jag och mamma på oss vinterkläderna för att gå ner till isen och åka en tur på längdskidorna. Rosig om kinderna och varm om kroppen efter en och en halv timme så kände vi att vi hade åkt färdigt. 


När vi kom upp till lägenheten igen vankades det jullunch så vi dukade fram och la upp allt på fat redo att ätas.


Ägg, potatis, löjrom med creme fraiche och rödlök, kräftstjärtar, räkor, rökt lax, knäcke, apelsiner o.s.v. S Å G O T T ! Bli inte oroliga nu för att vi glömde köttbullarna, de åts lite senare på kvällen istället (man får ju inte plats med allt på en och samma gång haha ;)) Självklart dracks det julmust till.


Det kunde inte varit mer juligt väder. Snön vräkte ner under hela dagen och vinden stod stilla. Precis som det ska vara! Bilden är tagen på utsikten från vårt fönster, då det snöade som minst.


Efter Kalle Anka klockan tre, sista julklappsinslagningen och rimskrivningar och en bit julmat till så var det dags för paketöppning. Jag fick så mycket fint och kan inte vara mer nöjd. Klapparna jag själv gav bort hoppas jag även att de som fick dem blev glada för.



Mina fina, fina föräldrar. Vad skulle jag göra utan er? Båda glada och nöjda efter dagen och pappa med sin nya jultröja han fick av oss tjejer. Jag har haft en väldigt bra julafton, den bästa på länge! Mycket skratt, bra stämning, god mat och fint umgänge. Jag är så lyckligt lottad att jag har just er som familj.

RSS 2.0